Blog de Ignacio Simal: opiniones falibles, propias y ajenas, abiertas a la conversación no dogmática.

11 junio, 2010

Un documental que recomiendo: ENDEUTATS, Sobre la teranyina

Endeudados, sobre la telaraña
(para visionarlo pulsar aquí)

"El Documental Endeutats és una coproducció de Debitas, la Fundació Quepo i l’AICEC-ADICAE. Quan es va començar a plantejar el projecte, notàvem que no hi havia una consciència col·lectiva sobre els processos que avui dia han desembocat en la crisi financera i hipotecària i en l’enorme endeutament de tantes famílies d’aquest país. La nostra percepció ens indicava que l’esclat de la situació seria important i així ha estat.
Durant gairebé un any, les tres organitzacions hem sumat esforços per convertir aquest projecte en un audiovisual que servís a la ciutadania com a eina d’anàlisi i debat d’una realitat que a principis de l’any 2007 ja amenaçava amb convertir-se en un problema de greus conseqüències socials: el sobreendeutament de les famílies.

Avui ja és una realitat. En aquests moments l’endeutament angoixant de les famílies es xifra en centenars de milers o milions persones i, tot i que es fa difícil precisar quantes poden veure’s abocades a una situació de precarietat en un futur pròxim, les dades d’organitzacions com ADICAE –confirmades per dades recents del Consell General del Poder Judicial- revelen que els embargaments judicials ferms de vivendes el 2008, s’acosten ja als 100.000 i podrien duplicar-se el 2009.

Davant del silenci i de les solucions polítiques insuficients i fins i tot injustes de les institucions polítiques i financeres, com a societat civil i com a ciutadans de peu, tenim el repte de donar resposta a una de les situacions més crítiques de la nostra història recent. Tenim les eines per fer-ho: organitzacions de consumidors i usuaris, organitzacions socials i ciutadanes que plantegen alternatives viables i intel·ligents que només necessiten la força de la societat civil per canviar les bases d’un model d’economia que beneficia uns pocs i ofega la gran majoria. Només esperem que aquest documental sigui una més d’aquestes eines."

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts with Thumbnails